weblogowtc trans small

Clubvakantie 2018 Retourtour

Geschreven door Vakantie Commissie op .

De afgelopen week is een aantal clubleden naar de Ardèche getogen en heeft daar onze clubvakantiebestemming van 2018 verkend. We hebben daar naast het verkennen van de fietsomgeving onder andere onze camping in het gehucht Retourtour bezocht. Op de temperatuur na, werden al onze verwachtingen overtroffen. De kwaliteit van de camping en haar voorzieningen, het landschap en de fietsmogelijkheden zijn allen fantastisch en ook het eerste gemor over de afstand van de camping tot het stadje Lamastre (2 km) kan in de kiem worden gesmoord want voor diegenen die dat te ver vinden kan ook in Retourtour zelf worden afgedronken. Er bevinden zich namelijk in dit gehuchtje - op kruipafstand van de campingingang - al twee café-restaurants.
De voorzieningen op de camping zijn prima en de meeste plekken zijn ruim bemeten en rijk beschaduwd met hoge platanen en andere boomsoorten.

Retourtour

ArdecheIMG 0786De omgeving is zeer afwisselend en goed befietsbaar met hoogtes variërend tussen 500 en 1100 m en hellingen die over het algemeen niet steiler zijn dan 8 % en niet langer dan 10 km. In deze streek wordt van 20 t/m 24 juni de Ardechoise gereden. Dit is een meerdaagse
fietstocht waar ieder jaar zo’n 10.000 fietsers aan deelnemen. Deze meerdaagse biedt vele afstanden naar keuze en veel beklimmingen zijn in het kader daarvan voorzien van borden die je informeren over de af te leggen afstand en de hellingpercentages daarvan. De mensen uit de streek zijn in tegenstelling tot de algemene mening van ons Hollanders over de Fransman/-vrouw zeer vriendelijk en verwelkomen over het algemeen de fietstoerist.

Tot slot zijn er voor de klimtijdrit col-kandidaten genoeg maar de finale keuze van de uiteindelijke col zal door de commissie in overleg met het bestuur pas kort voor de clubweek plaatsvinden.

You have no rights to post comments