weblogowtc trans small

Zomervakantie Bedoin 2007

De laatste verbeteringen van de clubrecords van de Mont Ventoux waren van 2002: het vrouwenrecord van Kim van Oirschot van 1:49 en het veteranenrecord van Jan Gisbers van 1:54. De hoogste tijd om dit jaar voor de clubvakantie weer een week in Bédoin neer te strijken met als ultiem hoogtepunt de klimtijdrit Bedoin - Mont Ventoux, notabene op vrijdag de 13ejuli en ook  nog eens op de dag af 40 jaar geleden na de dramatische dood van Simpson op deze helse col. Meer dan 60 personen waren aanwezig om, al dan niet fietsend, hierbij aanwezig te zijn. En wat meer gehoopt dan verwacht werd: alle clubrecords werden gebroken, niet eens vrij van de bij WTC-CW gebruikelijke vooravond-dope! Het algemene record werd gebroken door Mark Pulles met 1.24.25, het vrouwenrecord door Veronique Duivelshof met 1.43.48 en het veteranenrecord (50+) door Leon van Gorp  met 1.35.12.  Een tweetal renners bracht het zelfs op zes dagen na de ultieme klimrit de drie klimmen vanuit Bédoin, Malaucène en Sault nog eens op één dag te doen!  Overigens werd het algemene record acht dagen erna al weer verbeterd door ons veelbelovend juniorlid Gilles Spierings met 1.20.17. (Wanneer doet 'ie met de Tour mee? ). Er is deze vakantie flink gereden. We geven de volgende ritten:

- Rondje van 72 km over Mazan (2007-07-08): Dit is een prachtig rondje door het natuurschoon ten westen van Bédoin over de witte weggetjes van de Michelin-kaart.

- Rit van 91km rondom de Ventoux (2007-07-09): Een pittig rondje waarbij je Hem ieder moment in de hoge verte ziet liggen: de angstaanjagende Mont Ventoux. Eén der onzen lette niet op en zag zijn fiets in het ravijn verdwijnen! Gelukkig viel de schade aan het lijf mee, anders was ze nooit voorzitter kunnen worden.

- Rondje van 72 km via de Corges de la Nesque (2007-07-11): Een flinke rondrit door de beroemde gorges met een verrassend traject er heen en terug. Wat is Frankrijk toch een paradijs voor de toerfietser!

- Klimrit Bedoin-Ventoux van 21.2 km: de verschrijkkelijke tijdrit (2007-07-13): zie boven. Onderstaande foto toont de vermoeide helden na deze rit  bovenop de col.

En onderstaande foto toont enkelen der onzen bij het Simpson-momument, de afdaling van de klimtijdrit op 13 juli 2007 eerbiedig onderbroken, op het moment van de 40-jarige herdenking van zijn dood, temidden van zijn weduwe.

backbutton-site