weblogowtc trans small

Verrassingstocht 2010

op .

Een tocht gereden door teams die alle zo goed mogelijk dezelfde GPS-opdracht  uitvoeren.

 

De opdracht van de 3e (jubileum-)GPS-verrassingstocht van 21 juni j.l was wat moeilijker dan die bij de twee voorafgaande edities: blijf als team zo dicht mogelijk bij een denkbeeldige fietser die precies 20 km. per uur rijdt volgens een cirkel met een straal van 10 km en middelpunt het fietsknooppunt 29 bij de High Tech Campus. Criterium was de gemiddelde onderlinge afstand van het team en de denkbeeldige fietser genomen over de tijd die de denkbeeldige fietser er over doet (3 uur, 8 min. en 30 sec.).

Natuurlijk gaat het dan als team erom steeds bij de cirkel te blijven (de inhoud van opdracht van de vorige verrassingstocht). Maar nu is het ook van belang ervoor te zorgen dat dit op het juiste tijdstip gebeurt. Het leek alsof dit te veel gevraagd was omdat de meeste teams hier pas halverwege de rit achter kwamen en sommige zelfs helemaal niet. Dit heeft geleid tot een voor de organisatie teleurstellende prestatie want het had zoveel beter gekund. Maar ook dan is er een winnend team: de beker was wederom voor het team Francien, ook de winnaar van de 1e GPS-verrassingstocht. De 2e plaats was voor het team Albert, de winnaar van de 2e GPS-verrassingstocht. Een eervolle 3e plaats was er voor de D-rijders in de vorm van het team Pierre. De troostprijs was voor het gelegenheidsteam Edwin, eigenlijk gediskwalificeerd wegens tijdoverschrijding. De precieze uitslag (ook de gefietste afstand en tijd voor het rondje is vermeld):

 

Plaatsnr.

Naam

Gem.afstand (m)

Gefietste afst. (km)

Gefietste tijd (uur min sec)

1

Team Francien

4643

79.6

3  53  40

2

Team Albert

5133

62.8

3  32  37

3

Team Pierre

6532

79.9

3  00  20

4

Team Edwin

10825

93.0

4  38  48

 

Onderstaande grafieken geven de afwijking als functie van de tijd. Zo wordt duidelijk waar het grootste verlies geleden is.

   

Natuurlijk had ook de organisatie, zoals gebruikelijk, de tocht ook gereden. Natuurlijk, met alle voorkennis wordt het een stuk gemakkelijker, maar het verschil is toch wel erg groot:

 

Organ.

Ben en Frank

549

79.3

3  08  41

Daarom hebben we de volgende uitdaging bedacht: wie in de loop van dit seizoen deze gemiddelde afstand als eerste weet te verbeteren krijgt van ons een kratje bier naar keuze (dus niet noodzakelijk Grolsch). Wij wachten niet meer af want het aanbod is inmiddels verlopen.

(Ben en Frank)

backbutton-site