logo wtccw3

Gelezen in het ED

Geschreven door ED op .

Nieuwe naam Ronde van het ED: De Ronde

Na 23 edities valt het doek voor de Ronde van het Eind­hovens Dagblad. Maar de wieler­toerrit, die op de eerste zondag na Pinksteren wordt verreden, gaat gewoon door. De organisatie, Wie-ler­ Touring-Club Café Wilhelmi­na (WTCCW), verbonden aan ca­fé Wilhelmina gevestigd aan het Wilhelminaplein in Eindhoven, heeft een nieuwe hoofdsponsor: BDO, gespecialiseerd in accoun­tancy en (belasting)advies. Van­avond wordt in café Wilhelmina het contract getekend. Vanaf van­daag kunnen deelnemers zich via www.inschrijven.nl opgeven voor de toerrit die op zondag 15 juni zal worden verreden.

Doordat het Eindhovens Dagblad zich heeft teruggetrokken als hoofdsponsor moest de toerclub op zoek naar een nieuwe geld­schieter én een nieuwe naam. Van Begin tot Eindhoven en Ko­ning Willem Alexander Klassie­ker passeerden de revue. Gekozen is voor De Ronde. „Wat ligt er meer voor de hand dan volstaan met het verwijderen van de naam van de oude hoofdsponsor", moti­veert de nieuwe voorzitter Joost Hazelzet.

De Ronde kent vier afstanden: on­geveer 25 (familietocht), 80, 120 en 160 kilometer. De langste af­stand van weleer, 200 kilometer, is geschrapt. Bestuurslid Wilbert Wijers: „Het animo voor deze af­stand is de laatste jaren flink afge­nomen, terwijl het uitpijlen en het bemensen van de verste stem­pelpost ons relatief veel werk kost." Alle routes gaan zuidoost­waarts. Meedoen kost 7 euro voor de drie langste afstanden en 3,50 euro voor de familietocht. Leden van de NTFU (de grootste wieler­sportbond) betalen respectieve­lijk 5 en 2,50 euro. De organisatie richt zich op ongeveer duizend deelnemers. Vorig jaar waren dat er slechts vijfhonderd. De toerrit heeft de voorbije edities te maken gehad met tegenvallend weer. De nieuwe bestuurders hebben goe­de hoop dat de weergoden hen dit jaar wel gunstig gezind zijn.

Reacties  

#2 Frank Seegers 12-06-2014 09:31
Yep, ik heb hem al gedownload.[SPA M] />de download is te vinden op: [SPAM]wtccw.nl/ routes/download -de-routes[SPAM ] />het is een GPX bestand.
#1 Jos vorstenbosch 11-06-2014 13:53
is er ook een digitale route beschikbaar voor gps ??[SPAM] />[SPAM] />en waar te downloaden[SPAM ] />[SPAM] />ik hoor het graag

You have no rights to post comments