logo wtccw3

Steun Henrie en Zef en stichting Djenne op weg naar Mali

Geschreven door comite Zogoededoeledoedegullieda op .

logo fietsen voor maliHenrie Stribos en zijn zoon Zef vragen aandacht voor hun fiets-sponsortocht van Eindhoven naar Djenne, de lemen stad in Zuid Mali die op de Unsco-werelderfgoed-lijst staat. Zef heeft voor de sponsoractie een website gemaakt: http://fietsenvoormali.nl/. Stichting Djenne uit Eindhoven bouwt in Djenne een campus voor straatkinderen in de regio, een mooi en groot project, zie http://stichtingdjenne.nl. Een onderdeel van de campus wordt een fietswerkplaats waar jongeren o.a. een opleiding kunnen krijgen tot fiets-reparateur. ook is het de bedoeling om t.z.t. fietsen, en vooral kinderfietsen te verzamelen en deze ten behoeve van de bevolking van Djenne en de fietswerkplaats via een container te verschepen en te vervoeren.
 
Maar vooralsnog gaat het om de sponsor-fietstocht, deel 2. Henrie en Zef vliegen op 29 februari 2015 naar Marrakech. Henrie is daar twee jaar geleden vanuit Eindhoven geeindigd met deel 1 van de tocht (waarvoor hij toen van het Punthoofd het aspiratieklassement mocht winnen). Ze hopen langs de atlantische kust ongeveer 5 weken later in Dakar (Senegal) aan te komen als voorlopig einde van de tocht, na een kleine 3000 km. Aangezien er nog altijd een negatief reisadvies geldt voor sommige delen in Mali hebben ze moeten besluiten in Mali niet te fietsen, ook al komen ze daar eigenlijk niet door de gevaarlijke gebieden. Het deel door Mauritanie reizen we met een begeleider/gids.

Kijk eens op  http://fietsenvoormali.nl/ om een beeld te krijgen van de actie, en steun ze.
(Raad je plaatje: niet alle foto's zijn in Mali gemaakt! sommige foto´s die een afrikaanse indruk wekken zijn op de strabrechtse heide en in het Afrika-museum in Nijmegen gemaakt, dat was een leuk dagje uit.)

You have no rights to post comments