Verslag winterronde

Geschreven door Leon van Gorp op .

Ruim anderhalf jaar geleden benaderde Peter Heerings, in de rol van voorzitter 
TC Wilhelmina, mij met de vraag of wij interesse hadden de organisatie van hun veldrit over te nemen en deze vanaf 2014 in samenwerking met Wielervereniging Trap met Lust (TML) Dommelstreek te organiseren. Dit voorstel werd binnen de club gezien als een mooi alternatief voor de winteravondronde die financieel niet goed meer rond te krijgen was. Wilbert, Stanley en ondergetekende hebben vervolgens namens onze club de kar getrokken en de afgelopen maanden zeer regelmatig met de mannen van TML rond de tafel gezeten, de route uitgestippeld, gereden en gecontroleerd.

LVG1555Zondag 14 december 2014 was het dan zover, de veldrit "Rondje Geldrop" ging van (enigszins chaotisch) start. Alhoewel in de aankondiging duidelijk stond vermeld dat er tussen 9.00 en 10.00 uur gestart kon worden stonden een aantal deelnemers om 8.00 uur al in de startblokken. Daardoor verliep de inschrijving aanvankelijk niet helemaal volgens plan maar geleidelijk ging de inschrijfploeg bestaande uit Liesbeth, Nick, Annelies, Lidy en Elsa steeds soepeler draaien en kregen alle circa 670 geregistreerde deelnemers uiteindelijk allemaal hun deelnemersbandje.

De controleploegen van TML en ons team bestaande uit Frank F., Stanley en Wim hadden gedurende de gehele ochtend nog veel werk om de vele al weggehaalde pijlen opnieuw aan te brengen maar uiteindelijk heeft op een enkele deelnemer na iedereen het juiste pad gevolgd en waren de meeste deelnemers dik tevreden over de rit en de organisatie daaromheen. Bert V. en Rob hadden bij de enige (bijna) kruising in de route wel wat moeite de renners het juiste pad te laten volgen maar uiteindelijk ontstonden ook daar geen echt gevaarlijke situaties en kwamen alle deelnemers ook weer onbeschadigd binnen. Peter Heerings ("Peer" voor intimi) had zich vooraf erg verheugd om o.a. gezamenlijk met onze club op de pauzeplek de soep te verzorgen maar helaas heeft hij dat niet meer mee mogen maken.
Alles bij elkaar was het een geslaagd event dat we volgend jaar graag nog eens willen herhalen. Voor beide clubs resulteerde een mooi bedrag aan inschrijfgelden waar overigens nog wel een fors bedrag af moest omdat kort voor de rit bleek dat we voor de klim naar het dak van Brabant een nogal kostbare gebruiksovereenkomst met landgoed de Gulbergen moesten afsluiten.

Bij deze willen we de vrijwilligers van onze club hartelijk bedanken:

De uitpijlers: Albert, Francien, Koen F., Koen S., Bert S., Johan

De controleurs: Frank F., Stanley, Leon, Wim
Wegwijzers: Bert V. en Rob

De inschrijvers: Nick, Liesbeth, Annelies, Lidy en Elsa bijgestaan door Albert en Twan

De foto's die Connie Sinteur tijdens de tocht gemaakt heeft zijn te vinden op: www.conniesinteurfotografie.nl