Rondje Tour kijken

Geschreven door Gerard Maeijer op .

Deelnemers, Veronique, Albert, Koen Strik, Johan, Bert, Rens, Remco en Remco, Monique, Theo en Gerard.

Met dank aan Veronique voor de organisatie en Albert voor de prachtige tracks en de overige voor hun aanwezigheid en kopwerk.

Eerste etappe naar Culemborg, wij met de trein, Albert, Johan, Koen S en Bert met de fiets. Van daar samen met de fiets naar Oudewater. Over prachtige rivierdijken naar Montfort en vanaf daar over het parcours van de Tour naar Oudewater. Nog nooit gereden voor zoveel publiek die er ook lol in hadden en ons aanmoedigde. Wat nu zoeken naar een geschikte plek om wat te eten, drinken en uiteraard de Tour kijken. Niets te vinden. Inmiddels komt er al politie op de motor voorbij, letten jullie en gaan jullie van het parcours af want de promotiekaravaan komt er al aan. En dan wat een wonder, bij Oudewater, muziek, en tap, tv, een BBQ en munten te koop. Hup aan de kant dit wordt onze stek.
Geweldige plek, even wat eten en drinken en dan naar de promotiekaravaan kijken. Hij is kleiner dan verwacht maar erg leuk. Dan de Tour. Prachtige plek met een vluchtheuvel. Samen met Remco ben ik op de vluchtheuvel gaan staan om mooie foto's te schieten. We staan er net en dan stopt de Franse TV. We komen Live op Studio Sport met het Wilhelmina logo vol in beeld. Een betere rug, de breedste, had Frank niet kunnen wensen. Nou die sponsoring zit voor de komende jaren wel snor.
Na de Tour rond 15 uur terug naar Eindhoven. Prachtige trek door het Nederlands rivierenlandschap. Wat schreef Marsman ook al weer " denkend aan Holland zie ik brede rivieren ...... Nou dat was precies wat wij ook zagen en er over door middel van veerponten. Tsja en dan krijg je honger. Jongens wat wordt. In Brakel heb je "broodje Brakel" wellicht kunnen we dan ook de finale van de Tour zien. So be it! Van het veer Brakel in en Brakel uit. Dag Brakel. Vanaf dan ieder dorpje wordt het broodje ... Of broodje .... En dan ho! Aan de dijk een prachtig hotel (Amadeus, Wellseind), de oude patroon staat buiten en ja hoor 2 tv's en tuurlijk eten kom binnen. Wat een toplocatie. Lekker aan de bar, heerlijk diner en lekker drankje. Dan laatste etappe naar huis. Wederom prachtige wegen via Haarsteeg, Boxtel naar Eindhoven en afdrinken op het terras van ons honk Café Wilhelmina.

Mensen bedankt voor deze memorabele dag,
groet Gerard