Genusstouren mit Haselhünner rennrad freunde

Geschreven door Bert op .

Het was me de driedaagse wel. Afgelopen vrijdag hebben wij kennisgemaakt met een groep van achttien Duitse fietsvrienden. Ons duo Coen en Geert waren de aanstichters van het contact met deze club mensen. Bert Wijnhoven vroeg of wij iets konden organiseren zodat zij eens in Eindhoven en omgeving konden fietsen. Heel soepel werd het van één fietstocht, een driedaagse met feestavond.

Vrijdagmiddag vanuit motel Eindhoven vertrokken we met een grote groep via het plein naar den Bockenryder. Het was even wennen want zo’n smalle fietspaden met bochten en tegenliggers op een pad, tja die heb je in Duitsland niet. Eenmaal terug in Eindhoven via Strijp-S, het PSV stadion het TU terrein waren onze vrienden behoorlijk verzadigd en toe aan een biertje. Zij wilden graag de Velosoof zien, daar hadden ze veel over gehoord en waren onder de indruk, vooral de Kwaremont ging er goed in. ’s avonds heeft Bert Wijnhoven zijn club eerst meegenomen naar het Wilhelminaplein om ze vervolgens een 2e cultuurschok te bezorgen op “zijn” Stratumseind.

Daarvan net bijgekomen heeft Geert hen opgehaald voor de zaterdagtochtvan 86 km.
Lozen was ons doel en na opsplitsing in 2 groepen konden we vertrekken. Logistiek was het handig de pauze pas op 61 km te leggen zodat we van het lopend buffet van de Achelse kluis gebruik konden maken. Helemaal afgepeigerd door onze (Torpedo) Veronique, Die hatte einen “Mannerverbrauch”, “Veronique ist Wahnsinn” waren enkele opmerkingen. Rond 14.00 uur, kwamen we met zo’n 40 renners aan op ons plein en Ben bracht meteen zijn theorie over ab trinken in de praktijk. Emiels 77 jarige Schotse fietsvriend Ted, kon dit gebruik ook goed waarderen.
’s avonds was er een overweldigende opkomst bij de uitstekend verzorgde bbq in de Velosoof. Joep had zijn beste bluesmensen ingeschakeld, de B-Hybrids met een geweldig gastoptreden van onze Gerrit Kauffeld, “whats in a name?’ Met zijn Duitstalige meezingers wist hij alle harten te breken. “Zugabe, Zugabe” of was het “Hoegaarde, Hoegaarde”? Het deed er niet meer toe de avond kon niet meer stuk. We hebben wat flessen gouden snaps, als dank in ontvangst genomen en toen moest de rit naar Scherpenheuvel 170km nog komen.

HaselhunneZondag 7 uur, helaas regen maar om 8 uur zijn we toch met 2 groepen van ieder twintig mensen vertrokken vanaf het plein. Onze fietsen zijn weer gezegend door de pastoor in Scherpenheuvel, Koen zelfs drie keer want hij wilde gezegend worden voor een paar jaar maar dit werkte averechts, hij kreeg al na een paar km een lekke band de 2e groep had zelfs drie lekke banden. Toen we goed en wel onderweg waren kwam ook de regen even met bakken van boven. Als we niet gezegend waren was het vast allemaal veel erger geweest. Na deze fijne rit moest er toch ein letztes Mal wieder ab getronken worden bij ons club café op het plein, echter deze keer zonder onze Duitse vrienden want die waren kapot gefietst en wilde douchen en daarna zo snel mogelijk naar Haselünne om tot rust te komen voordat ze weer moesten werken.

Het bestuur wil iedereen bedanken voor zijn/haar bijdrage om met zoveel enthousiasme deze 3daagse te laten slagen. Natuurlijk heeft dit gevolgen en gaan wij zeker eens daar op bezoek. Dan laten we ons graag op sleeptouw nemen langs de traditionele Haselhünner jeneverbrouwerijen. Junges wir kommen bald (wieder)..........

Fijne vakantie allemaal en in Frankrijk gaan we ons ook weer van de beste kant laten zien.

Tot ziens, groet Bert namens het hele bestuur

ps wil iedereen die nog foto’s gemaakt heeft deze naar onze WTCCW mail sturen?