logo wtccw3

Verslag Ardennerweekend Lierneux, 17-18-19 feb

Geschreven door Joyce op .

GroepLierneuxWat een avonturen mochten we weer beleven. Een weekendje weg met mtb fiets en natuurlijk een geweldig gezelschap. Een aantal notoire meegangers en gangmakers bleven thuis met als best gehoorde excuus, carnavalsfederatiebal, ze werden wel gemist maar nu durfde ik wel een keer mee. We zouden ook nog hele stukken op de weg doen, lekker rustig aan met Elsa, dat trok mij over de streep. (wat is de definitie van rustig binnen onze club? Dat vraag ik me wel af)

Vrijdagmiddag de aftrap met een wandeling door een best wel natte omgeving, met alle meegebrachte drank werd het nog natter dus het weekend kon al niet meer stuk.
Elsa en Albert hadden voor een mega maaltijd gezorgd alsof we allemaal 200 km op de fiets naar de Ardennen gekomen waren. Maar we lieten het ons evengoed smaken.

Zaterdag; Routes werden uitgezet, Garmins geladen. Albert haalde geheel volgens traditie het verse brood. Ernie bakte ze ook bruin (in meegebrachte bakmachine) en daarna konden we op pad. Elsa en ik belandde al vrij snel in een soort memorialspel uit de 2e wereldoorlog. Al slalommend wisten we de soldaten in klederdracht te ontwijken. Daarna werden we nog af en toe verrast door mannen met integraalhelmen in klassieke raceauto’s alsof we in de opnamen van een Jamesbond film uit de jaren zeventig beland waren. Via prachtige paden, bossen, wegen en 25% afdalingen en evenzoveel klimmen wisten we zowaar gezamenlijke met de andere groep pauze te houden en tegen 17.30 weer bij het huis te zijn. Daar een kleine herhaling van de avond ervoor, stamppot met worst en hachee, een enkeling durfde er nog een toetje achteraan te gooien maar verder werd het verdacht stil. Vermoeid, voldaan en vol drank lagen we op de bank toen de stroom uitviel. Wat een excuses om vroeg naar bed te gaan had kunnen zijn veranderde in een zoektocht naar de kortsluiting. De techneuten onder ons wisten na een half uur het probleem op te lossen waardoor het weer gezellig laat werd.

Zondag durfde Elsa het moddergeweld toch wel aan. Dus besloten Bert, Cor en ik op de “weg” te gaan fietsen. Maar wat Bert veel op de weg vindt is echt een heel andere beleving dan die ik had. Ik was kapot maar voldaan. Al heb ik nauwelijks door rivieren hoeven waden, downhillen, of over supersmalle paden hoeven te rijden. Ook het klimmen over veul boomstammen bleef mij bespaard. Chapeau voor de anderen die continue door de bossen fietsten. In Yvonne J. hebben we een nieuw boegbeeld gevonden, een snelle en taaie vrouw.
En nu naarstig gaan trainen voor de Mont Ventoux want ook daar zal zij komende zomer haar mannetje wel staan.

Met name Albert en Elsa bedankt voor het organiseren. Iedereen bedankt voor de gezelligheid en het wachten op ondertekende. Volgend jaar gewoon weer dan valt de carnaval gunstig dus kunnen die andere smoeskonten/diehards ook weer mee.

Groetjes Joyce

Link naar fotoalbum (inloggen vereist)

You have no rights to post comments