wtc cafe wilhelmina

Regels & Ploegen

op .

Ook in 2018 zijn er weer de nodige klassementen en natuurlijk is er weer wat anders. Hieronder is een poging gedaan een en ander toe te lichten. Allereerst is het aspiratieklassement gehandhaafd.
 

Aspiratieklassement

Voor de liefhebbers van de meer uitdagende toertochten (en om de espoirs van de club te stimuleren) zal er ook dit jaar los van het clubklassement een Aspiratieklassement worden bijgehouden, maar alleen bij voldoende belangstelling.. Wie deelneemt aan de op de kalender groen gedrukte cyclosportieven, kan het aantal daarin gereden kilometers, liefst met bewijsstukken, inleveren bij het hoofdpunthoofd (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Alleen de op de kalender in het groen vermelde cyclosportieven tellen, met één uitzondering: ook Diekirch-Valkenswaard telt mee. Aan het einde van het wegseizoen zal het meest aspirerende lid gehuldigd worden!
 
Dan hebben we natuurlijk weer het raceklassement, waarbij de samenstelling van de ploegen uiteraard veranderd is.
 

Raceklassement (in 2018 zonder ploegen)

1) Voor het individueel raceklassement tellen uitsluitend de koersen bij de Beverbeek mee. Er worden drie rondjes gereden. Voor de zekerheid: de lekkebandenregel bestaat niet meer. Dat wil zeggen: als je nu lek rijdt en een een ronde later weer aansluit doe je niet meer mee om de punten.

2)  In 2016 zijn er twee vaste startgroepen met vaste leden (zeg maar de A en de B). Het is dus niet meer afhankelijk van het aantal renners bij de BB. Er moet nog bekeken worden of we splitsen als een van de vatse startgroepen meer dan 15 renners heeft. De winnaar van startgroep A is de kampioen.

3)  De indeling in de vaste startgroepen wordt bepaald in het begin van het seizoen. De flexibele indeling in startgroepen (indien nodig) wordt bepaald op grond van de Startlijst. De startlijst is ranglijst op grond van de punten die behaald zijn bij de laatste VIER deelnames aan de Beverbeek. Strafpunten voor het niet dragen van een Wilhelmina-shirt worden niet meegerekend bij deze ranglijst. Zie verder de toelichting bij de Startlijst.

4)   De winnaar bij iedere startgroep krijgt 30 punten. De nummer 2 krijgt 25, nummer 3 krijgt 22, en dan achtereenvolgens 20, 18, 16, 14, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 en 1.

5)   Zowel bij doorkomst na het eerste rondje als bij doorkomst na het tweede rondje zijn bonificatiepunten te verdienen. Vijf voor nummer 1, drie voor nummer 2 en 1 voor nummer drie. Alleen diegenen tellen mee die ook de koers uitrijden.

6)   Indien iemand wel start maar niet de koers uitrijdt krijgt hij/zij één punt.

7)   Voor het niet dragen van een Wilhelmina-shirt of jack als bovenkleding worden drie strafpunten toegekend voor iedereen die meekoerst.

8)   Er zijn twee raceklassementen; een voor de A en een voor de B. .

9)   Er is ook een klassement voor de beste vrouwen binnen het raceklassement.

10) Er zijn GEEN leeftijdscategorieën meer vanaf 2016.

11) PLOEGENKLASSEMENT, maar niet in 2018.  Er zijn drie ploegen; voor het ploegenklassement tellen van iedere startgroep de beste twee van elke ploeg mee voor het ploegenklassement. Degenen die vorig jaar bovenaan eindigden in het raceklassement (en niet op een ander continent zitten) hebben ploegen mogen kiezen. Vandaar dat we dit jaar hebben Ploeg Tjeu,Ploeg Stanley en Ploeg Koen. Hieronder staan de ploegen. Renners die nog niet in een ploeg zitten en mee gaan Beverbeken worden op volgorde toegewezen aan de ploegen. Er zijn ook ploegenchallenges die meetellen.

 

PLOEGEN van 2017; in 2018 dus geen ploegen

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Tot slot is er het clubklassement waarin niets is veranderd. Nog eens de puntjes op de i.

Clubklassement

1)   Het gaat bij het clubklassement om aanwezigheid en kilometers, niet om snelheid.

2)   Op woensdag zijn er 10 punten te verdienen, ook door degenen die om 15:00 uur gaan. Maar er kunnen maximaal 10 punten verdiend worden op woensdag.

3)   Bij een Beverbeek zijn er ook 10 punten te verdienen voor het clubklassement.

4)   Bij een toertocht zijn er 1,5 punten per 10 kilometer te verdienen indien de toertocht overwegend vlak is en 2 punten per 10 kilometer als er heuvels zijn. Alleen kilometers van de tocht tellen (kilometers afwijkend van het traject tellen niet). NIEUW in 2015-2016: in vorige seizoenen waren op een Beverbeekzondag slechts maximaal 10 punten te verdienen voor de TT-rijders en andere toerders. Die regel vervalt dit seizoen behalve voor de renners in de toptien. Zie 10. DE ZES REGELS VAN DE TOPTIEN

5)   DE REGELS VAN DE TOPTIEN 1. Voor iemand uit de toptien van het clubklassement is slechts het volle aantal punten te verdienen als je op het plein verschijnt en ook weer terugkeert op het plein.

6)   DE REGELS VAN DE TOPTIEN 2. Voor iemand uit de toptien van het clubklassement worden op woensdag en bij de Beverbeek punten afgetrokken voor niet meegereden kilometers.

7)   DE REGELS VAN DE TOPTIEN 3. Iemand uit de toptien van het clubklassement die niet in Wilhelminashirt verschijnt krijgt 3 strafpunten.

8)   DE REGELS VAN DE TOPTIEN 4. Bij toertochten tellen alleen die kilometers mee die in de groep (of een van de groepen) gereden worden. Een toertocht in je eentje doen telt niet (zelfs voor de groep Mon niet, mocht hij in de toptien staan). Indien je gelost wordt en er wordt niet gewacht is het een andere zaak, maar dat komt in onze club gelukkig nooit voor.

9)   DE REGELS VAN DE TOPTIEN 5. Wellicht overbodig, maar bij de openingsrit staat iedereen in de toptien.

10)   DE REGELS VAN DE TOPTIEN 6. Op een Beverbeekdag kan door TT-rijders en andere toerders die in de toptien staan hoogstens 10 punten verdiend worden.

11) DE REGELS VAN DE TOPTIEN 7-100. Nader in te vullen door de puntencommissie.

12) Diekirch-Valkenswaard telt voor het clubklassement mee met 2 punten per 10 kilometer.

13) De MonsterMountainBikeTocht (als die er is) telt voor de deelnemers daarvan mee alsof ze de toertocht op zondag meedoen (inclusief puntenaftrek voor niet dragen wtc-shirt).

14) Zomervakantie en Pinksterweekend: de officieel geplande toertochten tellen met 2 punten per 10 kilometer. Per tocht puntenaftrek mogelijk voor shirt-abuse voor de toptien (dat geldt ook voor tweedaagsen).

15) Zomervakantie: de klimtijdrit levert 10 punten bij deelname.

16) Clubkampioenschappen: 10 punten bij deelname.

17) De ronde van het ED is de enige niet fietsactiviteit waarbij punten te verdienen vallen (25 per vrijwilliger).

You have no rights to post comments