wtc cafe wilhelmina

Rondje Geldrop op 12 december

Geschreven door Edwin te Slaa op .

Met mtb of gravelfiets over de mooiste paden 

Mountainbiken over de mooiste paden, single tracks én het hoogste punt van Brabant. Met dit jaar voor het eerst ook een gravelroute. Dat is Rondje Geldrop.

Fiets mee op zondag 12 december bij de 7de editie van deze fijne mountainbiketocht. Of fiets de nieuwe graveltocht die wij hebben uitgezet. Met de mountainbike kun je kiezen uit afstanden van 33, 40 of 50 kilometer. De routes zijn geheel uitgepijld en beschikbaar op gps via deze website (vanaf 10 december).De tocht gaat door de bosrijke omgeving van Geldrop en Mierlo. Het zijn mooie en afwisselende routes met verschillende klimmetjes en singletracks met als hoogtepunt de Gulberg.

Gravelroute 80 km

De gravelroute van 80 kilometer is alleen op gps beschikbaar. De route gaat over gravelpaden, asfalt en begaanbare bospaden. Hij start in zuidwaartse richting en komt voor de pauze door de gebieden Groote Heide, Vroolijke Jager en Strabrechtse Heide, om vervolgens met een oost en noordwaartse lus richting Gulbergen en Nuenen. Daar maakt de route een bocht omheen. In de MTB- en gravelroute zijn de eerste 6 km en de pauzeplaats hetzelfde; verder snijden ze elkaar een paar keer.

Graveltocht from moniekvdwiel on Vimeo.

Halverwege de routes is er een verzorgingspost om even op adem te komen en wat nieuwe energie bij te tanken. Na afloop is er de mogelijkheid om je fiets af te spuiten. En nog belangijker: in het clubpaviljoen is het lekker warm en staat het bier koud om samen nog even na te genieten.

Online inschrijven 

De tocht wordt georganiseerd door WTC Café Wilhelmina en TML Dommelstreek. De start is tussen 9.00 en 10.00 uur bij het clubpaviljoen van TML Dommelstreek, Kervel 10 in Geldrop. Inschrijven kan vooraf online bij de NTFU. Of op de dag zelf tussen 9.00 en 10.00 uur in het clubpaviljoen van TML Dommelstreek, Kervel 10 in Geldrop. Het inschrijfgeld is 5 euro pp, voor NTFU-leden 4 euro pp. Graag betalen met pin.

Happiness Is Riding A Bike from moniekvdwiel on Vimeo.

Start Locatie: