logo wtccw3

Clubvakantie Lamastre 22 juli t/m 27 juli 2018 Frankrijk.

Geschreven door Joyce op .

Zo, dat was even fijn binnenkomen op de camping Retourtour alsof ze ons al kenden, er waren er al meer van de club. Natuurlijk hadden we in de meivakantie een kleine verkenning gedaan. Toen was het er best koud voor de tijd van het jaar maar nu werden we helemaal blij van alle schaduw van de oude platanen.
De vakantiecommissie Leon&Liesbeth hadden flink voorwerk gedaan, de mannenbeker stond al opgepoetst bij Leon op tafel en even later bij de buren Geer&Vér ook de gepoetste dames versie. Ja,ja daar gingen we het weer allemaal voor doen.
Zaterdagavond werd onder het genot van een wijntje het programma uit de doeken gedaan er zouden de nodige uitdagingen zijn en niet alleen op de fiets.

WTC Cafe Wilhelmina 26 7 2018 site

Zondag een keuze uit drie afstanden dus voor ieder wat wils, dat de afstand niet de gemakkelijkheidsgraad bepaalde daar kwamen wij gaandeweg achter. Traditioneel blijf ik achter in de afdaling genietend van het uitzicht, deze keer Ben zijn achterwerk, daarvoor zat Liesbeth nog. Ben reed lek op het niet al te beste asfalt. Van zijn velgen kwam nog net geen rook af. De snelle afdalers wilden niet terugkomen. Telefonisch begrepen we dat er een afdaling van 15 tot 17% achteraan kwam en daar konden zij niet meer tegen op. Met vereende krachten wisten we gelukkig het bandje er weer op te leggen en bij het verder afdalen kregen we alleen maar meer respect voor de “echte” renners die hier als training naar boven klimmen. We vonden elkaar weer op het terras in Le Cheylard en dat maakte veel goed.

 

Maandag wasdag en ’s avonds pubquiz. Onze pubmasters Nol&Peter waren op verzoek helemaal losgegaan en dat leverde de nodige spanningen op. Alle slimheid bleek van het altijd vrolijke koppel Carla&Jos uit Oss te komen. Gelachen hebben we zeker, al blijft de muziekkeuze een raadsel en die rebus was ook te moeilijk.
Dinsdag toch weer allemaal de fiets op. Samenvattend: prachtig landschap, weinig verkeer, veel klimmen, hitte, stoempen, vloeken “waarom doen we dit ook weer?”, dehydrateren, bovenkomen maar heerlijk afdalen, terrasjes pakken, aanvullen, keigezellig.
Woensdag was een echte rustdag voor de meeste, heerlijk zwemmen in de rivier of lekker in de touwen te hangen.

Startlijst klimtijdrit 2018Donderdag was het zo’n 10 km fietsen naar de start van de klimtijdrit met verrassend weinig “gemauw” over de starttijd.
Peter S. en John. v. K. schoten ons om de minuten weg. Zie startlijst. Het leek een makkie door het vlakke begin. Maar de lengte, de uiteindelijk pittige stijging en de hitte maakte het toch een taai wedstrijdgebeuren. Gelukkig was Bureau van Genugten op tijd boven. Onder aanmoedigend gejuich van Tanja en Carla werden we binnen gehaald als ware helden en dat blijft toch het leukste van meedoen.
Tijdrit 26 juli 2018Dat Johan weer de beker kon pakken was louter op een speciaal drinkdieet en veul fietsen maar gewonnen heeft hij terecht al had nr. 2 (Bert), met een verschil van 1 seconde daar best moeite mee en dreigde zelfs de UCI in te schakelen. Bureau van Genugten zag ik al op de broekzak kloppen en roepen “betalen jongen, anders zal je nooit winnen”. Véronique werd de eerste vrouw maar ook al niet voor het eerst…
Later zag ik op Strava dat Romain Bardet dat klimmetje ook gedaan heeft niet eens om te winnen verwacht ik want hij deed het in 27.16 min.

Ter afsluiting hadden Leon&Liesbeth het etentje in het dorp weten te regelen. Dus met een stevige wandeling klommen we met pijnlijke kuiten in processie richting kerk. De protestanten onder ons lachten zich kapot in de auto.
Onze beloning was een supergeslaagde gezellige avond, goed van eten en vooral van drinken. De traditionele persoonlijke kaarten werden uitgedeeld de blinkende bekers wisselden nauwelijks van eigenaar met één uitzondering, Liesbeth heeft de 55plus beker weten te winnen. Peer wist al zingend de stemming er weer goed in te houden. Non, je ne regrette rien zongen we allemaal uit volle borst mee.

Leon en Liesbeth bedankt voor jullie geweldige inzet, naar mijn idee is er nog nooit een clubvakantie zonder zo weinig hobbels geweest en dat smaakt naar meer.
Wie oh wie meldt zich aan voor volgend jaar als organiserende vakantiecommissie, het hoeft geen stel te zijn hoor. Er zijn al namen gevallen Edwin, Katjana, Yvonne. Wij wachten af!

Groet Joyce

Bekijk hier het fotoalbum (inloggen vereist)

You have no rights to post comments