weblogowtc trans small

wtc cafe wilhelmina

WTCCW clubvakantie 2020

Geschreven door Joyce op .

wtccw vakantie

Ruim voordat iemand over Corona had gehoord waren de eerste plannen al gesmeed. Deze keer door de "jonge" vaders, René, Vincent en Patrick. De Vogezen, niet te ver rijden en heel mooi om te fietsen. De jongste deelneemster aan een WTCCW-clubvakantie, net 6 maanden jong, vond het wel prima. Wie weet gaat Annelore de tijd van haar vader Vincent over 18 jaar nog verbeteren. Gelukkig kon de vakantie doorgaan, groepen tot 50 personen waren in Frankrijk weer toegestaan. Overal kwamen de leden vandaan. Zelfs onze Haselünne freunde waren van de partij en de jonge garde van de Prins Hendrik haakte ook nog aan. We werden allerhartelijkst ontvangen op Camping Les Bouleaux in Ranspach.
Een traditionele briefing met 1 meter afstand onder het genot van een drankje. Een niet te vol programma, het leek bijna een "normale" vakantie. Al was het nemen van de groepsfoto niet echt verantwoord achteraf gezien. Maar zo vertrouwd als het was, was het gebeurd in een flits, zonder dat iemand zich realiseerde wat dat zou kunnen betekenen. Het blijft schakelen.

Uitslag klimtijdrit 2020

Zondag de eerste toertocht de Col du Ballon d'Alsace. We vertrokken in verschillende groepjes. Vol goede moed begon de eerste zeer pittige klim. Het was afzien en zweten. O, ja daar deden we het voor… of niet? Even afstappen was Jaap de oudste deelnemer wel vergeven, levend boven komen is toch belangrijker. Na herstel en afdaling een tweede kapotmaker voor onze Nederlandse beentjes. De toon was meteen gezet. Het afdalen was in ieder geval fantastisch: lang, overzichtelijk en autoluw.

Maandag wasdag maar vooral bijkletsen, drinken en eten. Precies wat we allemaal gemist hadden en wat nu toch weer mocht. Het weer hielp enorm mee alles kon buiten en 's avonds gewoon de lange broek aan.

Dinsdag weer verschillende routes te fietsen. We raakten elkaar kwijt en vonden elkaar weer terug, al was het via een andere afdaling of pas op de camping. Geen bereik hebben kon ook een voordeel zijn. 's Avonds de clubquiz enthousiast en met kennis in elkaar gezet door Patrick en Ilse. In groepjes werden de antwoorden gefluisterd. Speciaal voor Ben vd Genugten, die er niet bij kon zijn, zelfs een Rondje Eindhoven. Onvermoede andere talenten kwamen boven. Een gezellige avond op een groot WTCCWveld. De ex aequo werd gewonnen door de groep Katjana, wie had dat gedacht? Kennelijk gaat Inge hen belonen met een lekker maaltijd en dan kan er nog eens geproost worden met de gewonnen reuze fles wijn.

Woensdag volgde een geheel verzorgde alcoholvrije picknick vlak bij Lac du Kruth. Gezellig met al die kleine kinderen erbij, om weemoedig van te worden. Superrelaxed en een goede voorbereiding voor de tijdrit al werd er hier en daar op zijn Marc Pulles de wedsstrijd zenuwen aangewakkerd met dank aan Ernie.

Donderdag was het dan zover. Toch weer een tijdrit de Col Markstein op, vorig jaar was het er niet van gekomen. Om de minuut werden de 37 deelnemers vakkundig door Rens en Anja weggeschoten. Boven werd er door een alternatief “Bureau van de Genugten”, Annelies en Johan
geklokt en geschreven.
Het venijn zat in het begin zo'n 6%, je kon jezelf opblazen, het te warm hebben, verkeerd schakelen, je ketting eraf rijden, of te koude spieren hebben. Van alles kwam voorbij maar Bert wist eindelijk na zo'n 18 clubvakanties en tijdritkansen eindelijk de beker te winnen, ooit gedoneerd door Jan Gisbers. Bert had ervoor getraind en de onverwachte concurrentie van Ernie en Thomas was te kloppen. Yvonne bleek tot haar eigen verrassing de snelste bij de dames te zijn. Véronique had zo haar eigen overwinning op de tweede plaats.
's avonds was de prijsuitreiking met verrassende uitslagen en voor iedereen een persoonlijke prijs tot spek en bonen aan toe. Flammkuchen werden met gepaste afstand en met smaak gegeten. Opgeluisterd met een dappere muzikale poging door Edwin en Wilbert. Zij konden natuurlijk 
Peer van Mol zijn talent niet evenaren maar ach de week was geslaagd, iedereen tevreden en voldaan. Het jongste nieuwe stelletje danste vriendschappelijk de avond in en iedereen kon terugkijken op een hele fijne clubvakantie. René, Vincent en Patrick JONGEVADERS forever, bedankt.

Foto Album (inloggen vereist)

You have no rights to post comments