logo wtccw3

Pinksterweekend vanuit Klappeperspectief

Geschreven door Koen Strik op .

foto1_pwkdZoals altijd is het verwachte plaatje enigszins anders dan hoe het werkelijk uitpakt. Dat is waarschijnlijk voor de oudgedienden ondertussen wel bekende kost. Leon, Marijke en ik hebben daarom de grote lijnen uitgezet en ons niet al te veel met details bemoeid.
Dat kan omdat onze clubgenoten zo lekker flexibel zijn. Routes werden door Leon, Bert en Johan uit de hoge hoed getoverd, alle mensen hadden passende accommodatie gevonden op camping Le val d’Aisne en het weer was buitengewoon. Dat de accommodaties over de hele camping verspreid lagen merkte ik bij het rondbrengen van de Valsplatten zondagochtend.

Toen ik vrijdagavond met Albert aankwam in Ereze was het gros dus al uitgepakt en ingeburgerd, Edwin en Sanne hadden zelfs al boodschappen gedaan en een aantal enthousiastelingen had de eerste hoogtemeters al in de benen (anderen trouwens het eerste promilage). Steeds meer vonden de bar en ondanks de uitserveersnelheid ging het innemen vloeiend. Met een lekker vooruitzicht; een weekend fietsen.

foto5_pwkdDe eerste van drie schitterende ritten ging tussen 10.30u en 11u van start en de groepen die opgesplitst naar persoonlijke (fiets-) behoeftes van start gingen kwamen we hier en daar nog wel eens tegen. Onderweg, tijdens een afdaling of op een terras.

foto2_pwkdIn Dochamps en Durbuy (ene keer op het pleintje en dan weer aan t water) was het heerlijk lunchen, al kan ik het uur daarna mijn klimcapaciteiten wel letterlijk op mijn buik schrijven (of op mijn darmen in dit geval, maar dat schrijft wat moeilijk) en dan heb ik het nog niet over bier drinken in de pauze... ik blijf me daar over verwonderen bij anderen, en die fietsen gewoon heel lekker door daarna.

Verder natuurlijk lekker gegeten, ondanks het personeelsbestand van le Val d’Aisne dat niet altijd even voortvarend te werk ging, maar goed werk bleek tijd nodig te hebben, of is het honger maakt rauwe bonen zoet?

Later op de avonden werd het alsmaar gezelliger, bij tent of caravan, aan de bar of bij een kampvuur; ik moet het allemaal van horen zeggen hebben want was vrij vlot afgebrand telkens. Wilbert niet, die bluste het afbranden preventief in de rivier… (of waren mensen zijn zangkunsten beu? Niemand zal t weten…).

foto3_pwkd

Ik heb genoten van het zien genieten en van de samenwerking op locatie met Marijke en zal de rest van de week nog uitrusten tussen het werk door maar zeker terug kijken naar een goed pinksterweekend ardennen weer.

Koen S

You have no rights to post comments