logo wtccw3

Speech Michel t.g.v. 10 jaar VDM-memorial

Geschreven door Michel Meijers op .

VDM10_MichelVrienden en vriendinnen van de WTC Cafe Wilhelmina

Vandaag is een bijzondere dag

Bijzonder omdat de Wim van der Mark Memorial wordt gereden. Wie is dat, zullen veel nieuwere leden zich afvragen. Wim was oprichter van onze vereniging, samen met Harrie van de Bor. (1) En wederom zullen veel mensen zich afvragen wie is dat?
Welnu, de een is dood, en de ander leeft nog, vandaar deze Memorial.

Wim, ofwel Wimme, en liefst nog Ijzeren Wimme is jarenlang voorzitter geweest van onze mooie vereniging. Groot organisator, bedenker, schrijver. Gedurende 25 jaar heeft hij de vereniging met ijzeren hand geleid. Deze man leefde voor de club, het café en hij was oprecht geïnteresseerd in het leven en welzijn van alle leden.  Op weg naar de Zomerhof,  (ons wielermagazine) was onze lokale Privé, waarin alles stond wat er de afgelopen maand gebeurd was, maar  waar vooral in stond wat er allemaal gebeurd had kunnen zijn, ontsproten aan een zeer creatief brein.

Eigenschappen van mensen werden mega uitvergroot en kwamen als personages in een roman tot leven in ons clubblad. Sterker nog, er waren mensen die alleen maar bestonden in ons clubblad. Nooit ben ik Staf de Smed tegengekomen, maar het voelt of ik alles van dit personage weet. Verlangend keken wij elke keer uit naar wat zijn hersenspinsels nu weer hadden bedacht. Wie heeft wat gedaan met wie en waarom. Nieuwe leden moesten ofwel een kruik afleveren, ofwel met de voorzitter het bed delen, al naar gelang de sexe. Dat waren nog eens tijden.
Wat was ik blij dat ik hem mocht opvolgen.

Helaas hebben al die kruiken en alle vrouwen tot de versnelde ondergang van deze roemruchte figuur geleid. Maar genoten heeft hij ervan.
Wimme, wij hebben genoten van jouw liefde, van jouw vriendschap,  en, namens Henk van Mill van jou vrouw!

Het is nu tijd om verder te gaan. Vergeten zullen we jou niet Wimme, daarvoor neem je een te grote plaats in bij ons die jou gekend hebben. Maar na 10 jaar is het tijd om deze plek achter ons te laten. De Wim van der Mark Memorial zal als toertocht blijven bestaan maar zal een andere invulling krijgen.

Want, alles moet anders. En alles zal anders! Voor de laatste keer zal de WTCC de Guiliaume de Fer  beklimmen, voor de laatste keer zullen wij als WTCC hier jouw graf bezoeken. Voor de laatste keer, Wimme, maar in gedachten fiets je nog steeds met ons mee !

Kom, het is tijd  Schoenen an, we gaon!

You have no rights to post comments