logo wtccw3

O Sole Mio...

Geschreven door Joyce op .

De kalenders zijn weer bijna allemaal bezorgd.

Dit jaar had ik besloten het eens helemaal alleen te doen, dat bezorgen van de kalenders. Al jaren heb ik zo mijn eigen routes en delegeer het aan bereidwillige clubleden. Een stapel kon al mee naar de Ardennen, lekker makkelijk.

De traditie wil ook dat bezorgen per fiets moet, want ja we zijn een fietsclub en Wim deed dat ook altijd zo instrueerde Francien mij ooit. Nou die tijden van Wim, dat was andere koek, wat moet dat een overzichtelijk fietsfeest geweest zijn zo’n beetje rondom het centrum met één uitschieter naar Strijp dat was gemakkelijk in een middag te doen op een fiets met houten banden.
Nederwetten een Nuenen, Tongelre heb ik stiekem met de auto gedaan, ik moest toch via Geldrop en Mierlo in Helmond zijn voor Stephan….

Vrijdag ging ik op pad met mijn stadsfiets, fietstassen vol en mijn steun en toeverlaat vriend Mio mocht mee. Via Hanevoet dacht ik slim alvast Veldhoven in te rijden, maar daar liet Mio het al afweten, geen adressen in te voeren al herkende hij Meerhoven wel. De oplossing was gewoon de borden te volgen en hier en daar eens vragen. Meewarig werd ik aangekeken als ik vroeg om de Zandvis of de Grassteppe…Daar was ik zoveel tijd mee kwijt dat ik de Welschapsedijk maar inklopte, weer richting vertrouwd Eindhoven.

Kortom na heel wat omzwervingen wist ik een aantal vertrouwde adressen aan te doen en moest ik menig kop koffie afslaan. Wel even opgewarmd bij Frank en Susan in Strijp daarna nog `even´ Woensel en zo via het centrum terug . Zaterdag zou ik Aalst, Waalre, Valkenswaard, Dommelen doen. Vol goede moed, Miomaps eens bekeken, ach dit moest een eitje zijn. Ik besloot wel om Nick en Helen er ook zo’n 22 te laten bezorgen, scheelde me toch tijd. Ook deze dag liet Mio me in de steek al in Aalst werd het een drama om zo´n bloemkoolwijk weer uit te komen, gelukkig was Hans thuis en Bea nog in Nepal waardoor ik zeker even wat moest komen drinken, na de vogeltjes bewonderd te hebben toch maar verder gefietst om via de Elzenstraat (zandpad), weer voldaan naar Stratum te kunnen fietsen.

Vrijdagavond had ik in Casino tijdens het optreden van Joep met Moniek afgesproken dat we zondag Bocholt, Lozen en Hamont zouden doen, daar had ik Heeze maar aan geplakt. Rugzakje op en op de mtb, Lidy wilde ook wel mee en zo konden zij me mooi uit de wind houden. Vlaai in Lozen, dat konden we niet laten en de soep bij Michel was een warme welkome afsluiting, nu op naar het postkantoor Oslo (Kim), Hindelopen (Wilt) en Overloon (Wouter) krijgen ook een kalender pff volgend jaar weer ouwerwets delegeren, denk ik nu. Zondag heeft niemand een reden om er niet bij te zijn, we kijken er weer naar uit het nieuwe seizoen kan beginnen.

Groetjes Joyce

Ps ter overname aangeboden een heuse trouwe Mio

You have no rights to post comments