logo wtccw3

Elsa’s 2 daagse, Oosterbeek 2 en 3 juli 2016

Geschreven door Joyce op .

Elsa2DaagseZaterdag 2 juli zijn we met zo’n 16 tweedaagsegangers meegegaan met Elsa’s 2daagse. Een mooie “nieuwe” traditie die nu voor de 3e keer georganiseerd werd door Elsa met ondersteuning van Albert en deze keer ook door Francien. (ja,ja Nijmegen en omgeving, dan maak je Francien niets meer wijs, maar zij ons gelukkig wel).
We verzamelden zaterdagochtend voor het Bilderberg Hotel in Oosterbeek. Dat begon met het nodige geharrewar, tomtom en gps op telefoons hadden moeite met Utrechtseweg 261, er bleken er 2 van te zijn in een straal van 3 km. Gelukkig vonden we elkaar op tijd, omkleden, schoenen show en schoenen wissel en we konden vertrekken voor een rit van 95km.
Na zo’n 36 km al de eerste koffieplaats bij Oortjeshekke, heerlijk op het terras aan de appeltaart. Na nog eens ruim 20 km alweer een terras, Merlijn, vlak bij Groesbeek, alwaar we een bijzondere bediening kregen.
Emiel had zich bijna geheel vrijwillig opgewerkt tot volwaardig terras medewerker, ja soort zelfbediening. Op fietsschoenen met plaatjes lopen over een zompig paadje met een ramvol bierblad, ging hem bijzonder goed af en werd met gejuich ontvangen, dorstig dat we waren. De uitbater bracht het er daarna minder goed vanaf, hij stootte met zijn volle blad tosti’s zomaar Ben zijn nog volle fles bier om en een glas cola, waarna we het helemaal zelf uit mochten zoeken. Ondertussen brak ook nog de regen door en vluchten wij naar binnen. We lieten de hangbuikzwijnen en hanen waar ze hoorden en gingen binnen vrolijk verder aan de bradwurst, met nieuw gevulde glazen.

Regenjasjes aan, uit, aan, uit en op naar de Oersoep in Nijmegen op het Honig terrein.
Wel eerst nog even langs Annekes stamcafé van vroeger, Café Jos, helaas was Jos al minstens 25 jaar geleden heengegaan, tja, de tijd vliegt, dat werd maar weer eens pijnlijk duidelijk. Al konden we er ook om lachen, helemaal toen we de Oersoep bereikten, alweer een terras met zelfbediening, heerlijke zelf gebrouwen biertjes en nog maar één pondje terug te gaan.
Of dit gebruikelijk was? Zo rustig fietsen en zoveel stoppen, toch heel iets anders dan op zo’n zondag. Tja, gebruikelijk niet maar ook uitzonderlijk en uniek, lekker om je heen kijken en genieten van al dat Nederlands natuurschoon we hebben zelfs over een Italiaans kasseien weggetje gefietst. ’s Avond heerlijk uit eten geweest bij Restaurant Schoonhoven, zo konden we ons alsnog in Italië wanen. Voor een aantal bleef de avond spannend met het penalty schieten en Ben heeft absoluut vijanden gemaakt onder de aanwezige voetbalfans in het hotel.

De volgende dag, geen ontbijt in het hotel maar wel in het Sonsbeekpark in Arnhem. Elsa en Albert hadden enorm uitgepakt op een unieke locatie met vers brood, fruit, koffie enz. de plaatselijke wandelclub wilde maar wat graag aanhaken. De zon scheen en de dag leek niet stuk te kunnen.

Helaas op weg naar de Posbank begon het met een paar druppels regen maar al snel werden het bakken water. De groep heeft het paviljoen gehaald. Na “wijs” beraad, toch maar omgedraaid richting hotel, tenminste het bestuur als eerste. Persoonlijk ben ik nog nooit door zo’n diepe plassen gefietst en dan zal je net zien, bij de auto was het weer droog. Pas nadat ik me tussen de auto’s omgekleed had zag ik dat er camera’s hingen en nu hoop ik maar dat iemand van de bewaking toch nog keihard heeft kunnen lachen die dag, mij was het vergaan met zoveel water.

Maar volgend jaar wil ik zeker weer mee Elsa en Albert die route van zondag gaan we nog een keer doen als het droog is, zover is Arnhem uiteindelijk niet.
Wederom allemaal bedankt voor de “saamhorigheid” het niet snurken, de bitjes, zweetsokken, natte jasjes, “zelfbediening”. Elsa, Albert en Francien waar waren we geweest zonder jullie?? Bedankt voor alles.

Groetjes Joyce

You have no rights to post comments