weblogowtc trans small

wtc cafe wilhelmina

Lijden in Leiden 25-26 mei 2019

Geschreven door Joyce op .

Leiden SchaapFrancien, Remco en Inge hadden de nodige voorbereidingen getroffen, proefgereden, spullen verzameld, tent opgezet en ontvangst geregeld. Inge had zelfs proef geslapen tussen de lege matjes. Zaterdag 25 mei vertrokken we om 8.00 uur met een groepje van 12 wielrenners vanaf het plein richting Leiden. Droog en een beetje fris, dus ideaal fietsweer. Zo rond half 12 hadden we onze eerste pauze in Poederoijen.

Daarna reden we door een verrassend nat natuurgebied bij de Biesbosch. Speciaal voor ons werd er een kudde schapen uitgelaten, fotomomentje voor Yvonne. Zo door naar Dordrecht, even foerage inslaan om met volle tassen op de waterbus te stappen die ons in een uurtje naar Rotterdam zou brengen. Ilse verliet ons in Ridderkerk om bij haar ouders aan te leggen. Wij mochten door en bij de Erasmusbrug uitstappen. Fietsend dwars door druk Rotterdam om richting Den Haag en Katwijk te gaan. De zee moesten we toch echt even zien voordat het echte “Lijden” kon beginnen. Yvonne, Twan en Alex durfden het aan de zee in te gaan maar verder dan een teendip kwamen ze niet.

Vervolgens slingerden we in slakkengangetje door Leiden richting de camping. Francien deed haar best te gidsen maar al die herrie op de klinkerwegen en een biertje in het vooruitzicht deden onze aandacht aardig verslappen. Maar best indrukwekkend zo’n oude binnenstad voor ons als Eindhovenaren. Op de camping werden we warm onthaald door Inge, Remco en Anja die de duinen al eerder voor gezien hielden. Opgefrist gingen we al wandelend naar Malle Jan voor een goeie maaltijd. De afterparty in Leiden werd vooral voor Wim afzien in een Dixie maar dat was dan ook het enige echte “lijden”.

Op zondag, na een verrassend goeie nachtrust, had Inge voor een geweldig ontbijt gezorgd, veuls te veul maar wel lekker. De tent werd met zorg afgestoft de Vér die ’s avonds laat nog was aangehaakt. Gezamenlijk de boel ingepakt en de aanhanger werd weer gevuld, die kon zo met Inge mee terug. Rond 10 uur konden we vertrekken, de korte route, maar 125 km. Deze ging wederom door een prachtig landschap met veel water en smalle weggetjes. In Schoonhoven hebben we pauze gehouden in een bijzonder oud gebouw. De toiletbeleving moest je wel even op sokken doen, wilde je weer veilig beneden komen. Daarna de Lek over met de veerpond om uiteindelijk in Heusden echt te lunchen. Eenmaal weer op vertrouwde grond ging het gemiddelde omhoog zodat we om 17.00 uur alweer op “ons” plein zaten, niks geleden, terugkijkend op een geweldig geslaagd weekend.

Onze dank is groot.

Bekijk hier het fotoalbum (eerst inloggen)

Reacties  

#2 Remco Berting 17-06-2019 15:05
Wat een leuke manier van schrijven heb jij Joyce, je neemt me zo weer mee naar dit heerlijk relaxte weekend-na-geni eten![SPAM] />groeten, Inge (ingebvw@gmail[ SPAM])
#1 Remco Berting 14-06-2019 21:22
Geen woord gelogen Joyce! gij benne une goeje secretaris!

You have no rights to post comments