Ontberingen onder de Thailandzon

Geschreven door De Thailandjongens op .

Wij Thailandjongens zijn nu 5 dagen onderweg en zijn nog steeds bij elkaar. Edwin was precies op tijd om zich vanuit Cambodja bij het gezelschap te voegen. Zelfs Piet is er ook nog steeds bij, dus wordt het tijd voor een kort verslag van de lotgevallen tot nu toe.
Na een zware rustdag in Ubon Ratchatani vanwege de thee bij de massages zijn we nu 4 avontuurlijke fiets- en afdrinkdagen onderweg en zitten we thans in de bekende grensplaats Khun Han. Alleen de temperatuur valt wat laag uit:. Overdag weliswaar zon rond de 30C maar  's avonds koud rond de 20C. Eigenlijk onverantwoord om buiten een Singa-biertje te drinken maar afkomst verplicht om de WTCCW-eer hooggehouden..   
De wegen zijn redelijk heuvelachtig met op de 3e dag als uitschieter een helling van 14% op weg naar het drielandenpunt: de Smaragdendriehoek. Helaas werden we op de weg er naar toe vlak voor de top geblokkeerd door het Thaise leger en ondanks de militaire ervaring van enkelen onzer moesten we toch afdruipen. Zelfs bahts hielpen niet zodat als erepalm nog steeds het Vaalser drielandenpunt op eenzame hoogte staat.   
Daarover vanavond nog getreurd bij een enkel biertje voor aanvang van het avonddiner, De kwaliteit hiervan heeft  verdriet doen omslaan naar vreugde en zo moeten we ons nu spoeden naar een plek voor de allerlaatste. Morgen en ook daarna wachten ons verdere ontberingen over steile wegen in  natuurreservaten, waarbij zefs spontaan opkomende gedachten over mals vlees door de zwaarte van het parcours verdrongen zullen worden. Jullie horen nog van ons.

De Thailand-jongens,
Harry, Piet, Johan, Edwin, Ben