Ons

Blog

Wijn en liefde was het thema van de clubvakantie dit jaar. 

Koen en Anja hebben inmiddels 10 jaar ervaring met wijn en liefde of andersom, vandaar dat ze dit jubileum op een wel heel speciale manier met ons wilde delen/organiseren.

Zo’n 50 WTCCW-ers inclusief aanhang streken neer op en bij camping Le Bosquet. Voor de meeste van ons was het bekend terrein met bijbehorende tempratuur. Voor twee leden was het een totaal nieuwe ervaring van kamperen in een tentje tot fietsen in de bergen aan toe. Gelukkig werden ze opgevangen met liefde en wijn bij Guus en Brigitte. Remtechnieken en wedstrijdelementen waren serieuze gespreksonderwerpen en niet alleen voor hen. Wie weet durven ze volgend jaar weer mee. De zaterdagavond begon met een gezellige maar serieuze briefing. Een niet te vol programma met onder andere een vossenjacht bleek een gouden zet. Uiteindelijk haakten de levende vossen af maar Anja was niet voor een gat te vangen en improviseerde succesvol. Met veel plezier liepen er zo’n 10 willekeurig gemixte groepjes door Malaucène op zoek naar liefdevolle kaarten met letters erop. De juiste combinatie leverde een staande ovatie op en nog meer wijn en vooral veel bier bij Café Casino. Tien jaar geleden ook al verschillende keren “leeggedronken”.

Er waren weer mooie routes, gecontroleerd en al door de organisatie. In zelf gevormde groepjes werd er structureel te laat vertrokken in de hitte. Om extra te kunnen genieten van de rijwind, zeker in de afdalingen. Uit andere delen van Frankrijk werd zelfs voor één dag aangehaakt, wat een saamhorigheid. Er is nog nooit zoveel gedronken, zelfs uit de bidons de dorst was met die tempraturen niet te lessen. 

De tijdrit werd met liefde en na veel wijn een kort vriendelijk klimmetje voor iedereen, Col de la Chaine ofwel de Suzette. Er werd serieus “ingereden” en we werden in willekeurige groepjes vakkundig weggeschoten door Brigitte. Gelukkig werden we boven ook weer door Rens “geschoten” cruciaal voor de tijdregistratie die achteraf niet geheel gelukt was. Ardy werd de verrassende winnaar, hij had zijn krachten goed verdeeld en had de beste parcours kennis. Véronique natuurlijk getipte winnaar met heel veel ervaring in de benen. Vooraf kondigde ze nog aan te willen stoppen met zo’n WTCCW tijdrit, nu alsnog genoodzaakt volgend jaar als titelverdedigster weer aanwezig te zijn. Jaja net echt wielrennen, maar vooral veel fietsplezier.

De afsluitende feestavond met maaltijd en opgeluisterd door onze immer goed bij stem zijnde 

clubtroubadour Peer van Mol zorgde weer voor een onvergetelijke vakantie. Koen en Anja, helmpje af voor jullie doordachte organisatie en inzet. En iedereen die erbij was KEIBEDANKT het was weer een avontuur.

Liefde voor de wijn of liefde vóór de wijn, maar wijn na liefde is ook een optie natuurlijk. 

Met trots is het gelukt deze mooie nieuwe website de lucht in te krijgen. Mooi op tijd voor de eerste ALV sinds 2018. Tja, tijd en afstand moet geen dingetje zijn in onze club.
Onze immer toegewijde mediawijze Roel van Wilgenburg heeft weer alles uit de kast gehaald om er een eigentijds visitekaartje van te maken, meer hebben we tegenwoordig niet nodig. Wel heel veel goeie kwaliteit foto’s, blijf ze vooral sturen. Draaigoeroe en ICT expert Edwin te Slaa gaat de content zoals altijd verder onderhouden. “Wa gaan we doen” is een klein activiteitenoverzicht. We hebben afscheid genomen van de persoonlijke inlog deze werd te weinig gebruikt en we fietsen al een tijdje zonder puntenklassement, ex-punthoofd Emile van Berkum houdt nu hele andere lijstjes bij. De ledenlijst kan je gewoon opvragen bij de secretaris. Foto’s van bijvoorbeeld Pinksterweekend delen we wel via andere kanalen. We bekijken nog of we routes willen delen via de site maar een archieffunctie is niet nodig en onze voorzitter met andere route experts, mailen of appen nog altijd net op tijd voor de zondagsritten zodat iedereen op het plein nog kan; swipen, delen, loaden, schudden en wat er nog meer op zo’n ochtend nodig is, voor vertrek wel te verstaan.

Wie af en toe een blog wil schrijven is van harte welkom.
Deel gerust je fietsavontuur als je durft…met beelden!

Mail naar de clubmail en we zorgen dat het geplaatst wordt.

WTCCW logo_wit_70.png
© 2024 WTCCW

Over WTCCW

WTC Café Wilhelmina
is een wielerclub in 1977 ontstaan in Café Wilhelmina.

Contact

email:
wtc.cafe.wilhelmina
@gmail.com

Clubhuis

Café Wilhemina
Wilhelminaplein 6
5611 HH Eindhoven
www.cafewilhelmina.nl

Search