Ons

Blog

Clubvakantie Malaucène 2022

Wijn en liefde was het thema van de clubvakantie dit jaar. 

Koen en Anja hebben inmiddels 10 jaar ervaring met wijn en liefde of andersom, vandaar dat ze dit jubileum op een wel heel speciale manier met ons wilde delen/organiseren.

Zo’n 50 WTCCW-ers inclusief aanhang streken neer op en bij camping Le Bosquet. Voor de meeste van ons was het bekend terrein met bijbehorende tempratuur. Voor twee leden was het een totaal nieuwe ervaring van kamperen in een tentje tot fietsen in de bergen aan toe. Gelukkig werden ze opgevangen met liefde en wijn bij Guus en Brigitte. Remtechnieken en wedstrijdelementen waren serieuze gespreksonderwerpen en niet alleen voor hen. Wie weet durven ze volgend jaar weer mee. De zaterdagavond begon met een gezellige maar serieuze briefing. Een niet te vol programma met onder andere een vossenjacht bleek een gouden zet. Uiteindelijk haakten de levende vossen af maar Anja was niet voor een gat te vangen en improviseerde succesvol. Met veel plezier liepen er zo’n 10 willekeurig gemixte groepjes door Malaucène op zoek naar liefdevolle kaarten met letters erop. De juiste combinatie leverde een staande ovatie op en nog meer wijn en vooral veel bier bij Café Casino. Tien jaar geleden ook al verschillende keren “leeggedronken”.

Er waren weer mooie routes, gecontroleerd en al door de organisatie. In zelf gevormde groepjes werd er structureel te laat vertrokken in de hitte. Om extra te kunnen genieten van de rijwind, zeker in de afdalingen. Uit andere delen van Frankrijk werd zelfs voor één dag aangehaakt, wat een saamhorigheid. Er is nog nooit zoveel gedronken, zelfs uit de bidons de dorst was met die tempraturen niet te lessen. 

De tijdrit werd met liefde en na veel wijn een kort vriendelijk klimmetje voor iedereen, Col de la Chaine ofwel de Suzette. Er werd serieus “ingereden” en we werden in willekeurige groepjes vakkundig weggeschoten door Brigitte. Gelukkig werden we boven ook weer door Rens “geschoten” cruciaal voor de tijdregistratie die achteraf niet geheel gelukt was. Ardy werd de verrassende winnaar, hij had zijn krachten goed verdeeld en had de beste parcours kennis. Véronique natuurlijk getipte winnaar met heel veel ervaring in de benen. Vooraf kondigde ze nog aan te willen stoppen met zo’n WTCCW tijdrit, nu alsnog genoodzaakt volgend jaar als titelverdedigster weer aanwezig te zijn. Jaja net echt wielrennen, maar vooral veel fietsplezier.

De afsluitende feestavond met maaltijd en opgeluisterd door onze immer goed bij stem zijnde 

clubtroubadour Peer van Mol zorgde weer voor een onvergetelijke vakantie. Koen en Anja, helmpje af voor jullie doordachte organisatie en inzet. En iedereen die erbij was KEIBEDANKT het was weer een avontuur.

Liefde voor de wijn of liefde vóór de wijn, maar wijn na liefde is ook een optie natuurlijk. 

WTCCW logo_wit_70.png
© 2024 WTCCW

Over WTCCW

WTC Café Wilhelmina
is een wielerclub in 1977 ontstaan in Café Wilhelmina.

Contact

email:
wtc.cafe.wilhelmina
@gmail.com

Clubhuis

Café Wilhemina
Wilhelminaplein 6
5611 HH Eindhoven
www.cafewilhelmina.nl

Search